Värmebölja?

OMG, måste bara visa vad jag såg nyss.. Iof sitter termometern i solen, men ändå!

Ryttarkändisar

Måste berätta två roliga saker, med ryttarkändisar inblandade, som skedde under meetinget. Den första var när vi skulle ta moppen till vandrarhemmet vi bodde på. Mickis körde och satte dig först på sadeln. Förra veckan köpte jag ett par lite för tajta G-star Raw byxor.. Det märkte jag verkligen av när jag skulle hoppa upp på moppesadeln bakom Mickis. Jag kunde knappt dra upp benet över sadeln och intenog med det så reda Peter Eriksson förbi och väntade sig om flera gånger för att se om jag lyckades komma upp. Haha. Det tog några försök innan jag satte mig tillrätta och vi kunde rulla iväg. När vi åkte förbi honom och hans häst så såg vi ett stort "hån" leende på hans läppar. Lite pinsamt, min sida var det allt. Men även ryttarkänidsarna måste ju också få skratta åt oss lite grann.

Sen var det en till lite halv rolig händelse när jag och Mickis stog och fotade vid framhoppningen. Vi stog med varsin systemkamera och Mickis fick plötsligt för sig att fota mig, vilket jag inte gillade! Jag la då upp hela armen över mitt ansikte och just i samma ögonblick red Helena Lundbäck förbi odh små skrattade åt oss.. När hon kom förbi nästa gång, så skrattade hon rätt högt åt oss och sa någonting i stil med "nu ger du igen åt andra hållet". hehe. Förstod inte riktigt vad hon menade, men var väl något med att jag fotade och Mickis inte hade sin kamera uppe. Haha, hon fick sig ett gott skratt, hon Helena. Vilket vi också fick!

Norrköping International Horse Show

Då var man hemma igen. Efter en underbar helg! Mycket sol och hela tiden inblandad i två av mina största intressen- nämligen hästar & fotografering. Jag och Mickis pratade i förra veckan och bestämde oss då för att jag skulle hänga med på Norrköping International Horse Show där hon skulle delta med sin häst Häst o sportresor Saturnus. Hon åkte dit redan på torsdag förmiddag, men eftersom jag hade skola till lunch på fredag så tog jag tåget ner.

Jag km fram runt 5 på fredagseftermiddagen och tog en taxi till tävlingsplatsen. Det var fullt med lastbilar, hästar, ryttare och annat folk, precis som det brukar vara på större tävlingar och meetings. Vädret var underbart och jag hade tur som kom dit på fredagen, för dagen innan hade det bara regnat..

Mickis hade ridit på tordsdagen, en välkomsklass där hon va nolla. Sen hade hon också hunnit rida på fredagen, eftersom hennes klass legat först på dan. Det var kval nummer I till finalen på söndagen. Hon hade gått igenom grunden som nolla, men fått fyra fel med sig i omhoppningen.. På lördagen blev det en tidig morgon. Kval nummer II klassen startade halv nio och mickis va nummer 33. Hon och Ture gjorde ett jättebra jobb och red igenom banan som dubbelnollor. Därmed fick dom en 13:e plats och gick vidare till finalen (de 20 bästa i varje kval går vidare, och eftersom hon inte kom bland de 20 bästa i kval nummer I så gick hon vidare i Kval II eftersom hon kom på nummer 13.) Mickis och Ture var klara för final och vi fick stanna en natt längre eftersom vi hade tänkt åka hem om de inte gått till finalen. Det var rätt skönt att Lilla rundan gick på morgontider, för dp hade man sen hela dagen på sig att inte göra någonting. Eller vi satt och solade och bara njöt av det fina vädret. Gick också några promenadet med Ture under helgen.

Söndagens final gick bra den också. Dom drog tyvärr med sig en bom i trekombinationen, men det är sånt som händer. Med tanke på att dom tävlade meeting förra helgeb också så var de kanske lite slitna. Men som Mickis sa, Ture höll och orkade ju riktigt fint i helgen, med tanke på att han gick nationell tävling förra helgen också.

När Mickis skulle rida finlalen kom hennes mamma med transport och bil. Hon hade inte varit med på meetinget eftersom hon skulle hämta en häst i skåne. Resan hem tog drygt tre timmar, och man får väl erkänna att man var rätt sliten när man kom in genom dörren här hemma. Sover nog gott inatt!

verklighet & ögonblick

Ibland är verkligheten fantastisk

Bloggtorka

Bloggtorka på snart en vecka. Illa jag vet, men jag får skylla på att jag har haft mycket att göra. För det har jag faktiskt! Nu är jag i norrköping med Mickis på meeting. Har inte riktigt tiden att göra någon längre uppdatering nu. Vi har väldigt roligt och det är super väder. Jag kommer att skriva ett längre inlägg när jag kommer hem om hur det har gått och sen kommer jag även att lägga upp en hel del bilder. Ha en trevlig helg så länge!

Nedräkning

Hej!

Gårdagens tävlingsdag var underbar. Vi hade fem hästar med oss och njöt av sol och värme hela dagen. Alla hästarna blev placerade utom en unghäst.. Jag och Thea följde med som hästskötare och jag tycker att vi hade en rolig dag tillsammans! Mycket skratt och skoj. Vi åkte från norrtälje redan 8 på morgonen, och jag kom väl hem runt 7 på kvällen. Var rätt matt efter all sol..

Idag har det varit skola som vanligt. Har haft tre lektioner som vi inte har gjort något mörkvärdigt på. Fick tillbaka mitt hälsopedagogik prov där jag fått vg-. Får väl se vad betyget slutar på.. Efter skolan åkte jag med Angelica ut till drottningholm. Tog kort på henne och fina Shandra.

Och vet ni va. Idag är det 16 dagar kvar tills tar studenten!!!

efter regn kommer solsken

Denna regniga lördag sprack tillslut upp i en fin kväll. Idag har jag och Billy motionerat mycket tillsammans. Vi cyklade i skogen, tog promenader och busade på ängen. Snart ska jag iväg till stallet och tvätta lite hästar inför tävlingen imorgon.. Botkyrka blir det och fyra hästar ska följa med. Kameran får också joina. Uppdaterar med lite bilder imorgon kväll.

Långhelg

Hej hopp!

Klasskivan igår va rolig, trots att jag nästan förväntat mig lite mer.. va lite dåligtom folk, så jag och emelie åkte redan vid 1. Vi blev hämtade och åkte med ut på en efterfest mot ekeröhållet. Gick och la oss vid 4, fick stjuss till bussen vid 7 och kom väl hem till halv 9. Direkt nät jag kom hem var det bara att packa om för en trip ut till landet. Tar ju hand om Billy den här helgen, och några dagar i början på nästa vecka så han får följa med ut till landet.

Nu sitter jag och Billy utanför flygfyren och väntar på att familjen ska handla klart.. Lite tråkigt väder bara, men hoppas att det kanske spricker upp till senare eller möjligtvis till imorgon.

Jag jobbar för kunskap

Nu är jag tillbaka efter en hel dag i stallet. Dåligt bloggande på sistonde, jag vet. Men jag har haft rätt mycket att göra, så bloggen kommer lite i efterhand. Idag har vi hunnit med mycket. Mockat, fodrat, knäppt massa kort, hjälpt till med hästar in och ut och hjälpt Marcus hoppa hästarna. Har varit roligt att få chansen att vara ute en hel dag. Vi åkte hem till middagen. Eller snarare gick.. Sen åkte jag tillbaka till träningarna som började halv 6. Blev en hel del kort och det var ett strålande fotoväder under hela kvällen! Innan jag åkte hem hjälpte jag Lena med lite stallsysslor. Sen tog jag en joggingtur hem, fikade lite innan jag åkte tillbaka till stallet igen för att byta täcken och hjälpa md fodring.

Jag jobbar inte för pengar. Jag jobbar för kunskap!


Derby

Så går det till när vi krossar djurgården, krossar djurgården! Vilket derby det blev. Jag och Emelie hade köpt biljetter till klacken, och det var verkligen ingeting vi ångrade. Vi sjöng och sjöng och trots att vi knappt kunde någon låt alls innan matchen så lärde vi oss snabbare än vi trott. AIK gjorde ett mål och hela råsunda sjöng. Folk var som galna och rasade ner längst norra stå läktaren. Och vilket drag det var! Nästa match blir AIK:s hemmaderby mot Hammarby den 28 maj.

FRAMÅT STOLTA AIK!


söndagspyssel

Godeftermiddag!

Nu är jag stolt över mig själv! Jag har gjort klart en himla massa skolarbete i helgen! 3 svenska tal som ska hållas i veckan, en bilduppgift, en filosofiuppgift, pluggat till hälsopedagogikprov och jobbat på med en inlämning i internationell ekonomi. Känner verkligen att jag har hunnit med mycket under de dagar jag varit sjuk!

Idag är dag nummer 4 jag är hemma och tar det lungt och kryar på mig. Känner mig bättre, fortfarande täppa och så, men halsonten har iprincip gått över! Imorgon blir det att ta några piller på morgonen, åka iväg till arlas kosläpp, sen skola och till sist derby på kvällen. Ringde moster imorse också. Och hon fårgade om vi, mellan skolan och derbyt hade lust att äta med min kusin. Typ pizzerian, och visst hade vi det!

Nu ska jag ta något att äta. Har levt på två bananer och ett halvt glas yoghurt på tre dagar, så känner mig lite hungrig.. Det är konstigt, hur mätt man  kan känna sig när man är sjuk, trost att man knappt har ätit någonting alls :O

Bä, bä vita gris

"Bä, bä vita lamm" goes "bä, bä vita gris"
Bilden lånad från Expressen.se  Klicka här



ESC finaly


Idag mår jag bättre, men det är fortfarande inte helt bra.. Snorig och fortfarande lite halsont fram och tillbaka.. Bara att fortsätta knapra piller och hålla sig lugn några dagar till. Planerna för idag är väl inte så jättemånga. Har lite sista plugg som ska bli klart. Sen är det ju ESC final ikväll. Vad tror ni om Sveriges och Malenas bidrag? Har vi någon chans till vinst? Eller kanske topp10?



Derby @ måndag

Hallå!

Från att ha varit hes och haft ont i halsen så har nu flunsan gått över i en riktigt förkylning med rethosta. Well, eländigheterna kommer iallafall ut! Dock är jag hemma från skolan även idag, så blir inget rix fm i kungsan ikväll för mig inte. Jag får ta igen det någon annan gång i sommar. Kanske nere i Båstad. Såg att rix fm kommer dit samma vecka som fösta tennisveckan är. SKOJ!

Juste, jag ringde precis till Ticnet och beställde tre biljetter till derbyt på Råsunda @ måndag. DIF - AIK spelar och jag och Emelie ska stå i gnaget klacken. Beställde tre biljetter eftersom min bror ska ha en också. Men han ska gå med sina kompisar som redan köpt biljetter. Vra ett tag sen jag var på gnaget match, så nu ska vi heja!Så hoppas bara på att jag blir frisk (Peppar, peppar!)



so sick..

Tjohejs!

Nu ligger jag här i soffan och tycker synd om mig själv. Men idag gör jag nog för ovanlighetens skull rätt i det.. Har nämligen gått och blivit sjuk igen.. Ja som nyligen kände mig så frisk. Var väl skivan igår som stramade åt min hälsa lite grann. Men men, dethade inte varit värt att missa skivan iallafall. Jag får ta och krya på mig några dagar nu!
 
Febern imorse visade 39 grader. Jag kände mig som en kokande stekpanna. Överkroppen svettades och resten fröd, trots att jag låg unde mitt varma duntäcke. Jag trodde att det inte kunde bli så mycket värre, men såklart så kom PMS-veckan på det också. Con gratz. Nu ligger jag hemma, och kommer förmodligen göra det veckan ut!

Nu ska jag kura ner mig i soffan, dricka lite blåbärssoppa och kolla på lite avsnitt på tv3 play. See yaa!

mango goes tango

Godmorgon.

Hur mår ni? Jag mår bra bortsett från min hesa röst och inflammerade öga.. Skivan på Mango igår var lyckad, riktigt lyckad! Träffade på massa gamla klasskompisar som knappt kände igen mig. Somliga förändras mer än andra..

Det var länge sen jag var ute på klubben. Det var ett tag sen jag dracj också.. Så, trots att jag var lite halvkrasslig så kändes det bra att få släppa loss lite till gamla godingar som "macarena" och "hey Mickey".

skiva @ mango ikväll

Good morning vänner och läsare!

Nu har jag och Billy vaknat och är påväg ut på morgonens andra promenad Mamma var ute med honom tidigare imorse. Det ska morgontrötta personer som jag tacka för! hehe.. Och vet ni vad, jag har blivit sjuk igen. usch fy och blä! Att det knappt hinner gå en frisk veckan innan jag får flunsan igen. Jag blir så trött!

Jag hoppas iallafall på att jag mår bättre senare på dan. Ska passa Zorro i eftermiddag. Sen ska jag och Emelie till Mango på vår första studentskiva. Blev bjudna av Calle i min förra klass. Ska bli skoj!

Beroende på hur jag känner mig senare i veckan så kanske de blir Rix fm festival på fredag. Men jag orkar inte apllra mig dit och jag känner mig sjuk, det blir bara så mycket värre då.. Jaja,vi får se helt enkelt. Är jag frisk, så har vi styrt upp världens planer ;)

pannkaka & plugg

Gókväll!

Satte mig precis vid datan igen, efter en riktigt god pannkaksmiddag. Jag älskar mammas pannkakor. Jag vet inte vad hon gör med dom eller vad hon har i dom. Men något är det, för jag lyckas aldrig få dom likadana.
However.. Nu ska jag plugga vidare, bara en månad kvar i skolan och tiden bara springer iväg samtidigt som man tycker att det är en hel evighet kvar tills vi tar studenten. Eller det kanske det inte är.. För nu i veckan ska vi lämna in bilder och sånt till studentplakatet jag ska ha. Och alla inbjudningskort som ska skrivas. Ett himla jobb, men det är det helt klart värt!

Förresten tog jag med mig Billy hem idag. Vi har varit ute och busar och han nu dött på fårfällen.. så trött blev han. haha!
Nej nu måste jag fortsätta med pluggandet om jags ka hinna se någon tv alls ikväll.. Hörs senare!


Ta igen sig efter helgen

Efter att ha sovit sittandes på en buss i två nätter så var det nu riktigt skönt att få sova i sin egna säng. Vi tog ju som sagt kvällsbussen hem på lördagkväll från Norge och var hemma igår morse klockan 6. Jag hade bestämt mig för att följa med Camilla på tävling på dagen, och så fick det bli. Jag blev upphämtad på brommaplan halv 9, så hann vila lite innan det börde av igen..

Tävlingen skulle hållas på Täby ridklubb. Camilla och Kotten startade 1m och 1.10 klasserna. I im kom dom trea och i 1.10 fick dom tyvärr ett stopp. Annars såg Kotten jättefin ut! Camilla red bra också, hon som hade partat natten innan. En fin röd rosett fick dom med sig hem.

Nu ska jag strax iväg till skolan. Hoppas på en lugn dag idag, så man kan ta igen sig lite från helgen. Och juste, imorgon ska Emelie och jag på vår första studentskiva!

back to sweden

Godmorgon.

Nu kom jag och Emelie precis in hos Emelies framor på odeplan. Hemresan gick bra, sov betydligt mer än ditresan. Visst var det jobbigt att sitta still och hårt att försöka sova, men det funkade iallafall. Och jag behövde det verkligen. Speciellt med tanke på att jag ska följa med Camilla och Corat på tävling idag, men också för att jag på en natt och en dag (fredag natt, lördag dag) sovit totalt 2 timmar. Gääsp!

Men så är väl kraven av att vara ute på äventyr.. Nu är denna Oslo resa över. Vi har haft det mycket trevligt trots att vi reste (satt i bussen) under längre tid än själv norge vistelsen. Men vi hann iallafall träffa roligt folk och se den norska huvudstaden. Bilder tog vi också. Dom kommer upp lite senare när jag har tid att lägga över dom på datorn..

Norge

Hej hallå.

Nu sitter jag och Emelie hemma hos våra kompisar i Norge och vi ska snart åka in till Olso en sväng. Resan inatt tog lång tid och det blev inte så mycket sömn för min del. Hoppas på att kunna få sova lite mer nu inatt när vi åker hem. Vi kom till Oslo 06.00 imorse och möttes upp av våra kompisar där bussen stannande. Om jag inte nämnt det innan så tog bussresan 7,5 tim.. Vi åkte hem och sov lite granna och kollade på film. Våra norska vänner hade varit ute och festat hela natten så dom var lika trötta som vi när vi träffades.

Nu ligger dom och sover fortfarande. Men vi ska snart upp och göra oss iordning. Men sålänge blir det en film för Emelies och min del. Ha de bra så länge!

Miss trötter

Gokväll!

Nu ska jag strax gå och lägga mig. Har varit en lång dag idag. Bröjade halv ett med datakunskap. Hade affärsjuridik på eftermiddagen och efter det åkte jag direkt ut till vaxholm för att få lite introduktion i det nya jobbet. Det gick bra och folket där va jättetrevliga. Kul kul :D

Planerna för helgen är att jag och Emelie åker till Norge imorgon och hälsar på lite folk. Blir nog så att vi tar nattbussen imorgon kväll. Jag, och även Emelie har lite att göra på dagen så det blir nog bäst så. Då kommer vi isåfall till oslo vid lördag morgon. Stannar dagen ut och tar nattbussen hem lördag kväll. Blir då två bussnätter denna helg. Men jag sover hellre i bussen än att åka på dagen. Älskar att åka bil och sova, så ska nog inte vara några problem med buss. Jag är alltid lika trött oavsett..

Ahlgrens husvagnar

Haha, vill ni veta nått kul. Mamma kom precis in med en skål Ahlgrens husvagnar. Det var nått nytt, iallafalla för mig. Har ni sett eller smakat dom innan? Fanns i rosa, grön och gul. Gillar de gula mest, fast är riktigt goda om ni frågar mig. Rekommenderar de skarpt! Heja husvagnarna..

Drömjobbet

Satt under middagen och halvlyssnade på tv4 nyheterna då jag hörde om Britten Ben, 34 år, som kammade hem drömjobbet. Han ska under ett halvår, fram till nyår bo i paradiset på Tropikön Hamilton. Hans arbetsuppgifter kommer att bestå av bad, sol och lyx. Boendet blir en trevåningsvilla med pool och han får ta med sig flickvännen. Det är även tänkt att han ska blogga om sin vistelse på ön för att locka dit turister i framtiden..

Mer kan du läsa genom att klicka här



Pink dolphin

Vill ha, vill ha.



Slutanalysen

Slutanalysen jag precis lämnade in är nog den största jag gjort under min gymnasietid. Inte för att det var mycket att skriva, utan för att det tog sin lilla tid och att man fick klura mycket på de olika frågeställningarna.

Nu är det bara att sikta vidare framåt och se fram emot studenten om drygt en månad. Åh vad jag längtar!


Delar med mig av två bilder från
studentkottagningen förra veckan..





Just nu - färjan

Sitter och kollar på veckans avsnitt av färjan nu. Åh vad jag också vill åka på kryssning och sjunga karaoke. Vi brukar åka över till Åland på sommaren när vi är på landet, men annars har jag inte åkt på så många kryssningar alls. Trist jag vet, men ska försöka styra upp nått med bruttsen innan vi går ut skolan. Det är vi värda!

wakiiee

Godmorgon.

Ny vecka, nya tag. Läkarbesöket igår gick bra. Det visade sig att jag bar på ett virus. Alltså var det varken halsfluss eller förkylning. Ett virus som förhoppningvis försvinner inom några dagar. Jag blev tillsagt att dricka mycket vatten och knapra ipren. Det var skönt att få höra att jag inte hade någonting. Att jag snart är på benen igen.

Nu är Emelie och jag precis klara med vårt arbete i Hälsopedagogik som vi ska redovisa idag. Sen har vi Svenska och filosofi på eftermiddagen.. Ikväll ska jag bara ta det lungt, krya på mig och plugga lite. Vad har du för planer för dagen?

sjuk sjuk sjuk

Hallo.

Sjuk, sjuk, sjuk och sjuk. Jag som trodde att jag äntligen blivit frisk fick igår känna på en riktig svullen hals och feber. Usch! Ibland är livet lagpm orättvist.. Ska till doktorn ikväll och se vad han säger. Halsfluss, eller rejäl förkylning? Det första skulle jag tippa på.

Gårdagen var underbar! Vädret strålande och kläderna lättklädda. Jag och Emelie tog oss en tur till skansen för att fota lite och kanske få se en skymt av årets björnungar. Tyvärr blev det inge små björnar, men däremot hade vi en mycket trevlig dag. Det var en tjej som ringde om min annons jag hade lagt ut om jobb, så jag åkte dit och hälsade på imorse. Jag hade ju redan på lördagsmorgonen bestämt att jag skulle följa med Emelie ut till henne på vaxholm och äta och sova där. Det var ju då väldigt passande att damen som ringde också hade sitt ställe ute på waxholm. Allt gick bra och jag ska redan för börja jobba i veckan. Mest lite kvällsjobb och på helger.

Annars var vår lördagskväll i vaxholm mycket trevlig! Vi åt jättegod grillad mat och pratade en massa. Dessutom bokade vi in grillkväll nästa eller nästnästa helg hos Emelie. Yay! Pratade också med några kompisar som var uppe i funäsdalen på after ski 1000. Det var ju från början tänkt att vi också skulle åkt upp, men efterso jag inte kände mig helt hundra så ville jag inte åka. Eller rättare sagt orkade jag inte åka.. Brorsan och pappsi åkte iallafall upp några dagar.

Nu ska jag sätta igång med mitt stora inlämningsarbete i ledarskap som ska in på tisdag. Senare blir det kolla på ny dator och sen till doktorb vid 8. Hoppas ni mår bra. Vi hörs!


Här kommer lite bilder från gårdagen och skansen:

Ingen bra kombination..

Jag hatar att vara sjuk, men jag älskar solen. Vissa saker går tyvärr inte att kominera, hur mycket man än skulle vilja.. Att se det fina vädret utanför förnstret men samtidigt inse att man måste ligga inne i sängen för att friskna på sig. Det suger, det gör det verkligen. Jag har gått runt med halsont och feber i tre dagar men börjar äntligen känna mig bättre! Sitter ute på altanen nu och äter brunch bestående av jordgubbar, yoghurt och crunchy. Mums! Jag ska snart börja på de sista inlämningarna vi har kvar i skolan, lika bra att få det gjort så man kan slappna av mer sista tiden.

Ikväll har jag och Emelie lite planer för grillkväll i Rålis. Har frågat några vänner, så får se vilka som är med på idén.. Nu ska jag äta vidare innan jag börjar med pluggandet. Vi hörs senare. Läger upp lite bilder på brunchen så länge.


RSS 2.0