Norrköping International Horse Show

Då var man hemma igen. Efter en underbar helg! Mycket sol och hela tiden inblandad i två av mina största intressen- nämligen hästar & fotografering. Jag och Mickis pratade i förra veckan och bestämde oss då för att jag skulle hänga med på Norrköping International Horse Show där hon skulle delta med sin häst Häst o sportresor Saturnus. Hon åkte dit redan på torsdag förmiddag, men eftersom jag hade skola till lunch på fredag så tog jag tåget ner.

Jag km fram runt 5 på fredagseftermiddagen och tog en taxi till tävlingsplatsen. Det var fullt med lastbilar, hästar, ryttare och annat folk, precis som det brukar vara på större tävlingar och meetings. Vädret var underbart och jag hade tur som kom dit på fredagen, för dagen innan hade det bara regnat..

Mickis hade ridit på tordsdagen, en välkomsklass där hon va nolla. Sen hade hon också hunnit rida på fredagen, eftersom hennes klass legat först på dan. Det var kval nummer I till finalen på söndagen. Hon hade gått igenom grunden som nolla, men fått fyra fel med sig i omhoppningen.. På lördagen blev det en tidig morgon. Kval nummer II klassen startade halv nio och mickis va nummer 33. Hon och Ture gjorde ett jättebra jobb och red igenom banan som dubbelnollor. Därmed fick dom en 13:e plats och gick vidare till finalen (de 20 bästa i varje kval går vidare, och eftersom hon inte kom bland de 20 bästa i kval nummer I så gick hon vidare i Kval II eftersom hon kom på nummer 13.) Mickis och Ture var klara för final och vi fick stanna en natt längre eftersom vi hade tänkt åka hem om de inte gått till finalen. Det var rätt skönt att Lilla rundan gick på morgontider, för dp hade man sen hela dagen på sig att inte göra någonting. Eller vi satt och solade och bara njöt av det fina vädret. Gick också några promenadet med Ture under helgen.

Söndagens final gick bra den också. Dom drog tyvärr med sig en bom i trekombinationen, men det är sånt som händer. Med tanke på att dom tävlade meeting förra helgeb också så var de kanske lite slitna. Men som Mickis sa, Ture höll och orkade ju riktigt fint i helgen, med tanke på att han gick nationell tävling förra helgen också.

När Mickis skulle rida finlalen kom hennes mamma med transport och bil. Hon hade inte varit med på meetinget eftersom hon skulle hämta en häst i skåne. Resan hem tog drygt tre timmar, och man får väl erkänna att man var rätt sliten när man kom in genom dörren här hemma. Sover nog gott inatt!

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Så himla rolig helg :D det måste vi göra om ;)

2009-06-01 @ 10:30:57
URL: http://tavlingsryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0